Explorează Sibiul într-un mod diferit!

Sibiu BikeCity este un serviciu de bike-sharing oferit de Primăria Municipiului Sibiu pentru a încuraja mobilitatea alternativă în oraș, pentru a scădea nivelul noxelor generate de traficul auto, protejând astfel mediul înconjurător.

Sistemul este alcătuit din 540 de biciclete și 12 triciclete distribuite în 49 de stații amplasate în întreg orașul. Fie că te duci la serviciu, la cumpărături sau explorezi orașul cu prietenii și familia, utilizarea unei biciclete pentru deplasare este o variantă distractivă, flexibilă și accesibilă pentru a parcurge distanțele în Sibiu.

Toate bicicletele integrate în sistem sunt modelul FIT, produse de  PBSC, Canada. Construite special pentru mediul urban, bicicletele au fost proiectate pentru a fi confortabile pentru persoane de orice vârstă, înălțime sau greutate.

  • Cadrul din aluminiu este conceput cu un centru de greutate jos, conferind stabilitate crescută bicicletei
  • Șaua ajustabilă și rezistentă la ploaie se adaptează la înălțimea utilizatorului, iar tija este  marcată cu o scală numerică pentru a reține exact poziția în care te simți cel mai confortabil
  • Ghidonul și schimbătorul de viteze sunt montate ergonomic, astfel încât să poți sta drept și să ai vizibilitate>
  • Frânele sunt integrate în cadrul metalic al bicicletei, pentru a nu fi afectate de intemperii
  • Luminile și reflectoarele pe bază de dinam sunt montate în fața și spatele bicicletei, atat pentru vizibilitatea la drum cât și pentru a semnaliza prezența bicicletei în trafic.

Tricicletele sunt produse de HASE BIKES, companie specializată în producția de triciclete și biciclete tip tandem. Patru dintre triciclete sunt acționate manual și sunt special configurate pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități motorii. Celelalte opt sunt destinate seniorilor, asigurând acestora o poziție confortabilă, atunci când pedalează.

 

Inregistreaza-te acum!

Întrebări frecvente

Închiriază

Alegeți bicicleta pe care o doriți și deblocați-o cu aplicația Sibiu BikeCity

Returnează

Lăsați bicicleta liberă la orice dock și așteptați până când lumina devine verde.

Stația este plină?

În situația în care toate sistemele de andocare ale unei stații din sistemul Sibiu BikeCity sunt ocupate la un anumit moment dat, utilizatorul va putea preda bicicleta prin blocarea acesteia îin imediata apropiere a staţiei. Perioada de închiriere se va putea finaliza numai dacă sistemul GPS al bicicletei recunoaște că aceasta se află în spațiul virtual predefinit al unei stații SIBIU BikeCity.