Exploreaza Sibiul

Sibiul este un oraş al superlativelor, care a adus numeroase premiere în această parte a Europei. Aici aici au fost atestate primul spital, prima bibliotecă, prima școală, prima farmacie, prima moară de hârtie, prima librărie, primul calendar, prima clădire de teatru, primul muzeu, primul pod de fontă, primul spital de boli nervoase, prima bancă cu capital românesc, prima fabrică de arcuri, prima fabrică de bere, prima fabrică de cântare, prima fabrică de mașini unelte, prima hidrocentrală, prima grădină zoologică, primul cinematograf în aer liber din România. Prima arhivă din România s-a deschis aici, iar primul ansamblu folcloric din România s-a înființat tot la Sibiu. Sibiul se mândrește și cu faptul că aici este atestată prima tipografie din Transilvania, aici s-au tipărit prima carte în română din Ardeal și primul ziar din Transilvania. Prima stațiune montană din România a fost Păltinișul, prima enciclopedie din România a fost publicată în oraș, primul muzeu de istorie naturală din România a fost fondat tot la Sibiu. Sibiul a fost, de asemenea, primul oraș din Transilvania care a fost iluminat cu curent electric și aici s-a introdus pentru prima dată în Transilvania un mijloc de transport electric. Conrad Haas a experimentat în zona Sibiului prima rachetă în trepte din lume.

Astăzi, Sibiul devine primul oraș din România cu un sistem smart de închiriere biciclete.

Sibiul se dovedește a fi din nou un deschizător de drumuri, un oraș cu un spirit inovator, prin oamenii săi și prin implicarea acestora.

Vă invităm să (re)descoperiți Sibiul – Orașul Superlativelor – pe bicicletă!

 

Orașul Sibiu

Municipiul Sibiu se află în inima Transilvaniei și a fost constant un oraș în pas cu tendințele europene. De la proiecte de valorificare a patrimoniului său cultural și până la proiecte smart inspirate din bunele practici europene și adaptate la specificul Sibiului, obiectivul constant al muncipalității este acela de a pune în valoare orașul și de a crește calitatea vieții locuitorilor săi. Sistemul de bike sharing Sibiu BikeCity este unul dintre proiectele smart care își propune să pună orașul în mișcare într-un mod sustenabil! Sibiul sustenabil se vede mai în tihnă… de pe bicicletă!

 

 

Vă invităm să redescoperiți Sibiul, pe bicicletă!

Accesați pagina noastră dedicată sau accesați Sibiu City App pentru a alege una (sau mai multe) dintre propunerile noastre de petrecere a timpului liber… în compania unei biciclete Sibiu BikeCity.

 

Puncte turistice

Instrucțiuni circulație

Întrebări frecvente